Program


SZUPERHŐSÖK – Egmonttól James Bondig

SZUPERHŐSÖK – Egmonttól James Bondig

Az ünnepi köszöntők után csendül fel a Dohnányi RESTART klasszikus zenei bérlet első koncertje, melyen a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar "Szuperhősök" címmel tiszteleg a koronavírusos helyzetben helytálló egészségügyi dolgozók, valamint mindazok előtt, akik a járvány idején is példás munkával szolgálták a társadalmat, közösségeinket.

A dátum szimbolikus, hiszen éppen fél évszázada, 1970. június 27-én nyílt meg a barlangszínház mostani helyén az Oidipusz király díszelőadásával. 1937-ben pedig június 27-én tartották az első, Dohnányi Ernő által megálmodott Szabadtéri Játékokat a kőfejtő bejáratánál.

Az este hét órakor kezdődő jubileumi esten fellép Dráfi Mátyás Jászai Mari-díjas szlovákiai magyar színész, érdemes művész, aki az 1970. június 27-i előadásban Kreon szerepét alakította. Az ünnepi köszöntők után csendül fel a Dohnányi RESTART klasszikus zenei bérlet első koncertje, melyen a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar "Szuperhősök" címmel tiszteleg a koronavírusos helyzetben helytálló egészségügyi dolgozók, valamint mindazok előtt, akik a járvány idején is példás munkával szolgálták a társadalmat, közösségeinket. A hangversenyen Beethoven, Gounod és Erkel Ferenc művei mellett James Bond- és más híres filmek zenéi csendülnek fel.

Műsor:

Beethoven: Egmont-nyitány, op. 84
Beethoven: Coriolan-nyitány, op. 62
Gounod: Faust-keringő
Norman: James Bond Theme
Marvel-filmzenék: The Avengers, Wonder Women, Black Panther, Ant-Man
Erkel Ferenc: Palotás a Hunyadi László c. operából

Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar
Művészeti vezető: Kóczán Péter

Wespa Quartett
www.wespaquartett.eu

Időtartam: kb. 60-70 perc/koncert

Ajánló


Egy árva gyermekekből álló csapat, és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész…

A TBG Production előadása elsősorban a zseni mögött rejlő embert kívánja bemutatni a…