Program


Szendőfi Péter workshop

Szendőfi Péter workshop

Szendőfi Péter kiváló magyar dobos, zeneszerző, tanár workshopján bemutatja, miként lehet az akusztikus hangszeres játékot, az elektronikát, a jazzt és az improvizációkat ötvözni.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 17. szombat, 10:00

Sopron városa és a Pro Kultúra Sopron nagy szeretettel várja az érdeklődőket Magyarország egyik legkülönlegesebb fesztiváljára. Immár harmadik alkalommal, a világ legjobb ütőhangszeres művészeit bemutatva, a legjelentősebb ütőhangszeres találkozónak ad otthont a város. A korábbi évek sikeres koncepcióját folytatva, a meghívott világsztár művészek a koncertjeik mellett oktató előadásokat (mesterkurzusok/workshopok) is tartanak a fiatal generációnak, pedagógusoknak, aktív zenészeknek és természetesen az ütőhangszeres zenét kedvelő közönségnek. Ezek a koncertek és a személyes találkozások maradandó élményt nyújtanak a résztvevőknek, hiszen közvetlenül részesülnek azokból a hihetetlen zenei energiákból és tehetségből, amivel a meghívott művészek rendelkeznek.


Csak őszintén

Szendőfi Péter (dobos, a  Fusio Group és a Loop Doctors formációk tagja, zeneszerző, tanár)

Csak őszintén, nyitottan, befogadva minden impulzust. Ezt vallja Szendőfi Péter, a kitűnő magyar dobos, a Fusio Group és a Loop Doctors formációk tagja, aki kurzust tart a SopronDrumon. Példaképei nyomába lép a leghűségesebb város fesztiválján, hiszen ikonjai közül Billy Cobham és Dennis Chambers is hatással volt a játékstílusára. Ők mindketten felléptek már ezen a rangos eseményen.

Szendőfi Péter a magyar és a nemzetközi dobos világ elismert, kiemelkedő technikájú zenésze. Különleges formációk létrehozója, nagy kísérletező, igazi alkotó ember, akinek nem szab határt egy műfaj sem. Stílusokat vegyítő, összehozó játéka a legjobbak közé emelte.

Szendőfi Péter zenészcsaládban nőtt fel. Édesapja, Szendőfi Attila hangszerkészítő, édesanyja, Fekete Mária zongoraművész, karmester. Kezdetben képzőművészeti pályára készült. Viszonylag későn, 16 éves korában kezdett zenével foglalkozni. Első dobtanára Riha Emil, édesanyja kollégája volt, aki a színházi zene műfajában igen elismert muzsikus. Szendőfi Péter a Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakán diplomázott. Ekkor már játszott az In Line, Katona Klári, a Babos Band, valamint a László Attila Band muzsikusaként. Saját zenekart alapított, a Fusio Quartettet. A csapat az ő  kompozícióit játszotta. A  New York-i Drummers Collective iskolában a világ minden tájáról érkező jelentkezők közül őt tartották a legtehetségesebbnek, így teljes körű ösztöndíjat kapott, amellyel kint tanult. Itt játszott először amerikai muzsikusokkal. Zenekara itthon megújult, Fusio Group néven működik tovább. Hét albumuk jelent meg. A fúziós jazz irányzaton belül szerzeményeivel teljesen egyéni hangvételt alakítottak ki. Ők voltak 2006-ban az eMeRTon-díj szavazáskor a győztesek  “Az év jazz együttese” kategóriában. Mindig érdekelte hogyan lehet az elektronikus zenében használt elemeket, illetve elektronikákat ötvözni az akusztikus hangszerekkel és a jazzel. Megalakította a Loop Doctorst, lemezük, mint az év hazai jazz albuma Fonogram-díjat kapott 2008-ban. Rendszeresen tart kurzusokat itthon és külföldön Amerikától Ázsiáig, az egyik legkeresettebb dob oktatóként.  Bemutatja, miként lehet az akusztikus hangszeres játékot, az elektronikát, a jazzt és az improvizációkat ötvözni. A SopronDromon bizonyára ebbe is bepillanthatnak a fiatal ütősök.

 

A mesterkurzusokra bérletváltható, melynek ára 10.000 Ft (8 alkalom).
Pedagógusok számára – amennyiben min. 2 fős diákcsoporttal érkeznek – a mesterkurzusok díjmentesek.
Az aktív workshopokra az info@soprondrum.hu címre írva,emailben regisztrálhat.

További részletek:
www.sorprondrum.com
www.fertorakosikofejto.hu

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


Legyetek jók, ha tudtok - zenés játék két részben Luigi Magni és Bernardino Zapponi filmje alapján

Enni jó! Enni majdnem olyan jó, mint játszani, de játszani és enni egyszerre, a világon a legjobb dolog. Főleg reggelizőst, ebédelőst, uzsonnázóst, és vacsorázóst: gombócokkal, akár a labdák, dödöllével, mint a kis csigák, vagy bármivel… Az apróknak szóló Dödölle című előadásban eszünk, iszunk, játszunk sokat!

A műfaj rajongóinak kívánságára kerül színre minden idők egyik legnagyobb, legnépszerűbb magyar operettje, a Csárdáskirálynő a Barlangszínházban!

Ajánló


A Barlangszínház nyitányaként ismert énekesek előadásában hallhatják a nézők az István, király rockopera nagy dalait, Kormorán slágereket, és a nemzeti…

Mindenkiben ott a szunnyadó gyermek, így a tündérmeséket a felnőttek is szeretik, csak be kell őket csomagolni „felnőtt köntösbe”! A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!