Program


Nik West Band, Dennis Chambers és Tommy Campbell

Nik West Band, Dennis Chambers és Tommy Campbell

Fantasztikus és egyedülálló zenei élményben lehet részük azoknak, akik jegyet váltanak a Nik West, Dennis Chambers és Tommy Campbell előadására, ami dzsessztörténeti ritkaság, hisz a dzsesszdobolás két koronázatlan királya és a "női Lenny Kravitz" először játszik egyszerre, egy színpadon.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 16. vasárnap, 20:00

Nik West Band, Dennis Chambers és Tommy Campbell
Koncert

A „női Lenny Kravitz”, NIK WEST, aki Prince basszusgitárosa volt is fellép a SopronDrumon. Külön öröm, hogy egy tehetséges, intelligens és nem utolsó sorban gyönyörű fiatal hölgyről van szó, aki szólókarrierjét teltházas turnékoncertekkel indította négy kontinensen. Videói 40 millió fölötti nézettséget értek el a Youtubon és a Facebookon, magáról azt tartja, hogy a zenei iparág megújítója és független művész. És Nik itt lesz a SopronDrumon - fergetegesnek ígérkező koncertet adva bandájával és a két másik világsztárral, Dennis Chambers-el és Tommy Campbellel.

Tommy Campbell intelligens, izgalmas és stílusában hiteles dobjátéka már korán a jazz nagyjai közé emelte őt. Technikája bármilyen dobolásra alkalmassá teszi, mégis tehetségét leginkább a zene tónusára és az árnyalatok kidolgozására fordítja. A Berklee Zeneakadémián 1979-ben végzett, majd 1998-ban Distinguished Alumni Award díjjal jutalmazták. A Zeneakadémia elvégzése után Dizzy Gillespie zenekarának tagja lett, és pályája során olyan legendás dobosok hatottak játékra, mint Buddy Rich, Billy Cobham, Max Roach, Art Blakey és Tony Williams. Játszott és lemezt készített Dizzy Gillespie-vel, Sonny Rollinsszal, John McLaughlinnal, The Manhattan Transfer zenekarral, Kevin Eubanksszal, Jimmy Smithszel, Stanley Jordannal, Tania Mariaval, Gary Burtonnal. Az új generációs jazzmesterek egyik vezető tagja. Fontos feladatnak tartja a fiatal, kezdő zenészek támogatását és képzését. Ezért elkötelezte magát, hogy ne csak a dobolás technikai oldalát tanítsa meg diákjainak, hanem olyan lényeges elemeket is, amiket csak a gyakorlatban, más zenészekkel együtt játszva lehet megtanulni, az iskolákban nem. E célból hozta létre a Stirling Studiót, ahol válogatott fiatal zenészek tanulhatnak a mestertől.

Dennis Chambersről, a legendás jazzdobosról így vélekedik egyik kollégája, a világ egyik legjobb, ötszörös Grammy-díjas basszusgitárosa, Viktor Wooten: „Dennis nemzetközi hírű zenész, akinek egyedi hangja és zenei stílusa van. Miután az ember meghallgatja játékát, teljesen máshogy kezd viszonyulni a saját hangszeréhez, és játéka is megváltozik. Engem jobb zenésszé tett. Dennis Chambersszel öröm játszani, megvan a saját ritmusa, stílusa, és a saját határait kiszélesítve meg tud oldani bármilyen feladatot. Ezért szeretné minden zenész, hogy az ő együttesében doboljon.” Dennis négyévesen kezdett zenélni, s hatévesen már a Baltimore Club színpadán játszott. Különleges technikája és gyorsasága miatt vált hamar ismertté a zenei világban. Széles körű a zenei stíluspalettája, de leginkább a jazz fusion, funk és latin zenei stílusban játszik. Dennis Chambers játszott a legtöbb jazz-zenész óriással, felvételt készített és együtt játszott többek között Tommy Costerrel, John Scofielddel, George Duke-kal, Victor Wootennel, a Brecker Brothersszel, Santanával, a Parliament/Funkadelickel, John McLaughlinnal, a Niacinnal, Mike Sternnel, a CAB együttessel, Greg Howe-val és másokkal. 2004-ben a Berklee Zeneakadémia tiszteletbeli doktori címet adományozott neki.

Ajánlatunk


A Győri Filharmonikus Zenekar Salute, SopronDrum című koncertjével köszönti a nemzetközi ütősfesztivált. Bernstein, Kodály, Séjourné és Gershwin azon művei hangzanak el, melyekben főszerepet kapnak az ütőhangszerek. A hangversenyt Kóczán Péter vezényli.

EGY ÁLLATI JÓ CSALÁDI MUSICAL Egy igazán izgalmas családi musical, amely nem csak gyermekeinknek szól! Egy nagy erdő tele állat klánokkal, kikre számtalan veszély és kaland vár, miközben küzdenek a hatalomért, a Vadak ura címért.

Ajánló


Péter Bence világhírű zongoravirtuóz, zeneszerző és zenei producer sajátos hangzásvilágával és játékstílusával lebontja a korlátokat a zenei műfajok között. A…

Koprodukció a Pesti Broadway Alapítvánnyal Jávori Fegya – Kállai István & Gábor – Müller Péter Sziámi Lévi’Story A farmerkirály -…

Július 2. Lehár-gálaest (magyarul) Sopron díszpolgára, aki gyerekkorát a városban töltötte, és jóban volt Puccinivel. Az operettműfaj királyai között jegyzik.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Céginformációk Közzététel Programarchívum Jogi nyilatkozat

Együttműködő partnereink:

© 2016 | ProKultúra Sopron, Minden jog fenntartva | +36 99 / 517-500 | info@prokultura.hu

Feki Webstudio - honlap, weblap, kereső-optimalizálás