Program


Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok

Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 23. péntek, 19:00

A II. világháború végén járunk. Budapest ostrom alatt. Ezekben a bizonytalan időkben választja menedéknek az elhagyott villát egy szökött katona, és egy üldözött lány. A villát nem hagyhatják el, hiszen az egyenlő a biztos halállal. Marad tehát a szoba ahol nem mást , mint a játékot választják. Így történhet meg velük az, hogy bár nem lehet a házat elhagyniuk, akár a foglyoknak, mégis szabaddá tudnak válni.


És itt mindent szabad! Minden irányból kezdik megközelíteni, megismerni a másikat. Eleinte mindenki védi saját magát. Azt, hogy honnan jött és miért van éppen most ezen a helyen, ebben a szobában. Amire azonban nem számítanak, hogy az ártatlannak hitt játékokkal a saját belső félelmeik, kicsinyességeik, világról alkotott véleményük, az emberekbe vetett hitük is felszínre kerül. Így játszanak ők: nagy kedvvel viruló arccal és olykor maró gúnnyal valamint kendőzetlen őszinteséggel egymással, egymásért.
A játékokat csak az ostrom tudja megszakítani, néhány pillanatra mely emlékezteti őket a kívül tomboló háborúra. Marad nekik a remény, melyen keresztül ott pislákol a túlélés fénye. A remény. Az ami marad nekik a játékon kívül. Hiszen legyen bármekkora zajos és pusztító a vihar, akkor is lesz  újra tiszta az ég. Csak azt nem tudjuk meddig tarthat ez a vihar az életünkben.


Mi történhet ha két ember – rajtuk kívülálló okok miatt – menekülni és bujkálni kényszerül egy villában? Mi az a pont amikortól megbíznak egymásban? Mit kérhetünk számon a másik ember múltjából? Ítélkezhetünk-e a másik múltjában elkövetett a  hibák miatt? Karinthy Ferenc darabja  ezen kérdésekre is próbál válaszokat adni.

Fotók: Szvatek Péter

SZEREPLŐK
LÁNY Szemerédi Bernadett
FIÚ    Havasi Péter

ALKOTÓK
KELLÉK       Kosár Anna
JELMEZ      Tóth Klaudia
FÉNY            Veres Gábor
HANG           Bali Árpád
SZÍNPADMESTER        Schumann Róbert
DÍSZLETTERVEZŐ        Szvatek Péter
RENDEZŐ  Janka Barnabás

Az előadás a Déryné Program hozzájárulásával valósul meg.
Az előadás kedvezményes jegyára a Déryné  Program hozzájárulásának köszönhető.

Ajánló


A zene világnapját a szimfonikus zene két remekművével köszönti a Győri Filharmonikus Zenekar soproni vendégfellépésén.

GRAND HOTEL musical Írta: Luther Davis Zene és dalszöveg: Robert Wright és George Forrest Kiegészítő zene és dalszöveg: Maury Yeston…

Katona Imre ISTEN KOMÉDIÁSA zenés játék Assisi Szent Ferenc népszerű alak a szentek legendáriumában. Katona Imre misztériumjátéka filmszerű képekben rajzolja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Céginformációk Közzététel Programarchívum Jogi nyilatkozat

Együttműködő partnereink:

© 2016 | ProKultúra Sopron, Minden jog fenntartva | +36 99 / 517-500 | info@prokultura.hu

Feki Webstudio - honlap, weblap, kereső-optimalizálás