Program


Haydn & Brahms

Haydn & Brahms

A variáció-műfaj fontos szerepet tölt be Brahms életművében: önálló művekben éppúgy megtaláljuk, mint többtételes ciklusok részeként, zongorazenéjében éppúgy, mint zenekari kompozícióiban. A Változatok egy Haydn-témára mindkét utóbbi kategóriába beleillik: zenekarra és két zongorára egyaránt megkomponálta a zeneszerző.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 8. péntek, 19:00

Jóllehet a cím a bécsi klasszika nagy mesterére utal, ma már tudjuk: a téma nem Haydntól való – ez a tény azonban mit sem von le a pompás kompozíció értékéből. Joseph Haydn az 1790-es évek első felében két igen sikeres hangversenykörutat tett Londonban: az első utazás során keletkezett a derűs Sinfonia concertante, amely nem kevesebb, mit négy muzsikusnak kínál hálás szólószerepet – a magánszólamokban ezúttal a Győri Filharmonikus Zenekar szólamvezető művészei remekelnek. A soproni bérletben megrendezett hangverseny második félidejében a 19. század szimfonikus zenéjének egyik alapműve, Brahms a kortársak által a bemutató után hamarosan csak Beethoven 10. szimfóniájaként emlegetett, impozáns 1. szimfóniája csendül fel. A Győri Filharmonikus Zenekart a világszerte ismert kiváló karmester, Gérard Korsten vezényli.  

Műsor:

J. Brahms: Variációk egy Haydn-témára, op. 56/a   
J. Haydn: Sinfonia concertante, op. 84, Hob.I:105  
***      
J. Brahms: I. (C-dúr) szimfónia, op. 68   

Közreműködik: Karvaly Szilárd — oboa
                         Pál-Fejes Ágnes — fagott
                         Györe Nóra — hegedű
                         Stampf Sándor — cselló

Vezényel: Gérard Korsten

Ajánlatunk


Pozitív és elgondolkodtató popzenéjük és kirobbanóan energikus előadásmódjuk miatt a közönség hamar szívébe zárta a fonyódi kötődésű Margaret Island zenekart. A Lábas Viki, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf alapította csapat olyan slágerek szerzői, mint a 2016-ban berobbant Eső, a Hóvirág, a Veled minden, a Nem voltál jó, a Házszám és a Valahol.

A világszerte nagy népszerűségnek örvendő Postmodern Jukebox formáció népszerű modern zenéket dolgozz fel különböző múltidéző stílusokban, leginkább a múlt század korai éveire jellemző szving-zene stílusában.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Céginformációk Közzététel Programarchívum Jogi nyilatkozat

Együttműködő partnereink:

© 2016 | ProKultúra Sopron, Minden jog fenntartva | +36 99 / 517-500 | info@prokultura.hu

Feki Webstudio - honlap, weblap, kereső-optimalizálás