Program


Dorottya

Dorottya

Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, vagyis a dámák diadalma a Fársángon
vígeposz  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. február 23. hétfő, 19:00

Karneváli forgatag, álarcok és álorcák mögé bújtatott szívek vágya a szerelemre... Ezúttal Csokonai vígeposzát mutatja be a Csavar Színház két állandó tagja, Gál Tamás és Bodonyi András. A rövidre nyúlt farsang ellen tiltakozó vénlányok ‒ élükön Dorottyával ‒, majd a hozzájuk társuló felháborodott asszonysereglet (főként idős dámák) férfiak elleni ádáz harcát meséli el a szerző pikáns humorral. A fergeteges humorú történet ‒ természetesen isteni beavatkozással ‒ jóra fordul, mindenki megszépül végül, és párt talál magának.

Az előadásban 17. századi eredeti zsidó és magyar zenei motívumok elevenednek meg verbunkok felhasználásával ‒ jókedvű játékossággal telítve. Az előadás játékstílusa az élő zene, az improvizáció és az interaktivitás stílusjegyeit ötvözi, s egyben bizonyítja, hogy a magyar költészet nemcsak magasröptű filozófiai gondolatok fészke, hanem a nagyszerű és utánozhatatlan magyar humor melegágya is.

Ajánlatunk


A Petőfi Band a Soproni Petőfi Színház művészeinek zenekara, amely évek óta fellép különböző rendezvényeken, most egy igazán különleges koncerthelyszínen a Petőfi Színházban lépnek fel! A Petőfi Band tagjai: Simon Andrea (ének, hegedű), Papp Attila (ének, gitárok), Szabó Laci (billentyű, ének, tangóharmonika), és Kiss Noró (ének, gitár).

Legyetek jók, ha tudtok - zenés játék két részben Luigi Magni és Bernardino Zapponi filmje alapján

Hangolódj a karácsonyra velünk! Fellép: Kállai Bori, Domoszlai Sándor és Vörös Edit Zongorán kísér: Oberfrank Péter

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!Céginformációk Közzététel Programarchívum Jogi nyilatkozat

Együttműködő partnereink:

© 2016 | ProKultúra Sopron, Minden jog fenntartva | +36 99 / 517-500 | info@prokultura.hu

Feki Webstudio - honlap, weblap, kereső-optimalizálás