Program


Messiás

Messiás

Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar és Fidelissima Vegyeskar

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 5. szerda, 18:00

Közreműködik:

 

Fidelissima Vegyeskar

 

Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar

 

Szólisták: Rajk Judit és Kéringer László

 

Vezényel: Szilágyi Miklós

 

Az 1741-ben keletkezett Messiást – legnépszerűbb oratóriumát – Händel dublini jótékonysági egyesületek támogatására komponálta. Bemutatójára is Írország fővárosában került sor, egy Händel-oratóriumoknak szentelt hangversenyciklus keretében, 1742. április 13-án, óriási sikerrel, s – nem mellékesen – nagy anyagi haszonnal. Kissé különösnek tetszik a Brit-szigeteken uralkodó hatalmas Händel-kultusz ismeretében, hogy éppen e siker bírta rá a sorozatos kudarcok után Angliát már-már elhagyni szándékozó mestert az immár élethosszig tartó maradásra – alkotása pedig véglegesen elfoglalta helyét a zenetörténet remekműveinek panteonjában.

Ajánlatunk


A Rátonyi Róbert Színház zenés családi mesejátéka a Barlangszínházban!

Szűcs János bankigazgató, a gazdag és sikeres „playboy” kiábrándult a könnyelmű életből és hosszabb szabadságra készül újonnan vásárolt autóján. Változtatni akar az életén: hátrahagyni mindent, hogy az üzleti sikerek mellett magánélete is jobb úton induljon el.

A táncjáték olyan rajzfilmes mesehősöket találkoztat össze a színház deszkáin, akik a Sopron Balett vállalkozása nélkül soha nem találkoztak volna. Vajon összetudnak-e barátkozni, hogyan jönnek ki egymással, milyen közös kalandok várnak rájuk? Az etűdökből összeálló, mégis egységes történet során ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a gyerekek, miközben a tánc és a zene nyelvén elkísérik útjukra kedvenceiket. A szülők meg jól teszik, ha elkísérik gyermekeiket erre az előadásra, mert olyan közös élményre és tudásra tehetnek szert általa, amely nemcsak a nosztalgia szárnyán repíti vissza őket akár saját gyerekkorukba, hanem segít nekik jobban megérteni saját gyermeküket is.

Ajánló


Előjáték: Prelűdök és prelúdiumok Liszt, Debussy és Johann Sebastian Bach művei

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

Sopronban a Tánc Világnapját megalapítása óta minden évben megünnepeljük egy olyan műsorral, ahol a város tánccal foglalkozó csoportjai lépnek fel.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Céginformációk Közzététel Programarchívum Jogi nyilatkozat

Együttműködő partnereink:

© 2016 | ProKultúra Sopron, Minden jog fenntartva | +36 99 / 517-500 | info@prokultura.hu

Feki Webstudio - honlap, weblap, kereső-optimalizálás